Inwoners van de gemeente Zundert kunnen vanaf donderdag 9 april gratis zakjes bloemenmengsel afhalen. Dit mengsel is zo samengesteld dat het natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups aantrekt. Door het mengsel in te zaaien, helpen inwoners mee aan de natuurlijke bestrijding van de eikenprocessierups én dragen ze bij aan de biodiversiteit in de gemeente.

Initiatiefnemers van de verspreiding zijn Treeport, gemeente Zundert, ZLTO en Fruitport. Samen met de lokale ondernemers BergamoHavando en NED Personeel zijn er 2.000 zakjes van elk 10 gram gemaakt die verspreid gaan worden onder de bevolking. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de hulp van ondernemers waar het bloemenmengsel is af te halen, te weten: Coop van Bedaf in Achtmaal, Bakkerij Joost Douenburg in Klein-Zundert, PLUS Van Eekelen in Rijsbergen, Total Maalbergen in Wernhout en Bruna in Zundert. Deze ondernemers zijn gedurende de Corona-crisis geopend. We verzoeken u dringend niet speciaal voor de bloemmengsels de straat op te gaan, maar deze mee te nemen als u toch op één van de locaties moet zijn.

Hoe zaait u het mengsel in?

Maak een eigen bloemenweide van vijf vierkante meter. Zaai het zaad na het afhalen zo snel mogelijk in de voortuin. Dit mengsel is niet alleen goed voor de biodiversiteit, maar maakt ook de omgeving een stuk mooier. Een mooie vorm of bijzondere combinatie maken met andere buurtbewoners is natuurlijk óók mogelijk.

Beperkt aanbod

Er zijn in totaal 2000 zakjes verkrijgbaar. De voorraad is dus beperkt, zorg dat u er snel bij bent. De inhoud van 1 zakje is voldoende voor 6m2 bloemenpracht. Wilt u meer dan 50m2 inzaaien? Neem dan contact op met Treeport via info@treeport.eu of 076-5995000.

Fotowedstrijd

Treeport Zundert organiseert daarnaast een fotowedstrijd rond de bloemmengsels. Maak een foto van uw bloemenweide en stuur deze op naar Treeport Zundert via: info@treeport.eu. Foto’s die voor 31 juli worden ontvangen, worden door Treeport Zundert op haar Facebookpagina geplaatst. Uit de inzendingen kiest een onafhankelijke jury de winnaar. Deze winnaar ontvangt een leuke verrassing.